2004-12-15

Rapport från nämnden

Inte för att ni bryr er kanske, men eftersom jag skrev om nämndsammanträdet tidigare så tänker jag berätta hur det gick.

Det var ett mycket intressant möte. Flera punkter som tydligt visade skillnaden mellan blocken. I frågan om loppmarknaden sa vi i det borgerliga gänget att vi inte ville att kommunen ska driva loppis men vi tänker inte hindra någon från att försöka hyra kommunens mark för ändamålet. Ska de vara på nuvarande ställe så måste problemen med parkeringen lösas.

Sossarna klubbade igenom att vägra någon att vara på det gamla området, även om alla gamla problem skulle lösas. Punkt.

I övrigt togs det upp om hur ett fritidsområde kommunen äger ska användas i framtiden efter att nuvarande arrendet går ut. Sossarna klubbade igenom att utreda en sammankoppling med gymnasieskolorna så eleverna ska jobba på anläggningen. Vilket om man hårddrar det kommer innebära att kommunen kommer konkurrera med näringslivet med hjälp av gratis barnarbete.
Vi ville att en försäljning skulle tittas närmare på, men icke sa Nicke.

Sossarna klubbade också igenom att kommunen ska köpa mark i ett gammal marmorbruk för att kunna upprätta ett museum där. Den inledande investeringen är liten men det döljer sig större kostnader framöver, som blir mycket svårare att säga nej till när projektet är igång. Det finns stora privata aktörer med på tåget, som Kolmårdens djurpark, men dom vill självklart att kommunen ska ta risken med skattebetalarnas pengar.
Vi yrkade på avslag, men icke sa Nicke.

Jag kan inte låta bli att häpna över sossarnas glädje att få driva allting i kommunal regi. Saker som utan problem skulle kunna drivas av privata aktörer. Maktskifte 06 behövs.

Inga kommentarer: